hemix
13-06-2017 14:06

Скала Корабельна

Трошки вражень з поїздки в Южноукраїнськ. Від Києва до скель приблизно 3.5 години на машині, при середній завантаженості траси. Хоч це і більш витратно за часом, зупинитись на ніч вирішили у природному парку Бузькій гард. 10 хвилин по розбитій вантажівками дорозі -- і ми на мальовничому березі. Запах від степу такий, ніби ти потрапив у лавку із травами.


Доречі місцевина у найближчому майбутньому може зникнути, оскільки енергетики хочуть підняти рівень води. Зранку перегнали машину на стоянку санаторію Іскра. Тут окремо вражають буквально поля роз.

Особисто мені скелі тут не дуже подобаються, але на один день лазання цілком вистачає. Ночуємо на камнях вище по течії відносно скель.

Наступного дня їдемо дивитись "новий" район скали Корабельна. Враження дуже позитивні. Граніт не гострий та не сипучий, як це буває на скелях вздовж Бугу. Массив високий(20-22м), і хоч на ноьому лише 9 маршрутів, проте представлені всі категорії від 6а до 7с. Багато шлямбурів старої конструкції, проте виглядають вони надійно і сама пробивка вдала. Праворуч під скалою є маленьке джерело. Стояти можна прямо напроти скель, а у вільний час погуляти мальовничою балкою, чи то купатись у Бузі.

(фото з панораміо)

Ми заїхали машиною наверх скали(синім кольором), але мабуть правильніше їхати з іншого боку до стоянок в рощі(зелений).

Нам вистачило часу лише на 2 маршрути, тож є бажання повернутись сюди знову. Дуже раджу, особливо як варіант на 2 дні, як альтернатива Букам-Житомиру-Коростишеву.

Kostya Pavlichenko
28-08-2023 15:08
Княжі скелі й не тільки про них

Скелелазіння на заході Україні починалось на скелях Довбуша, проте потенціал Українських Карпат набагато ширший. В останні роки одним з головних ентузіастів підготовки нових маршрутів і цілих районів — рівно боулдерингових та мотузкових — був і є Володимир Кушнір ака Кушка. Тож трохи про скелі і про життя від багатодітного скелелаза, менеджера з продажів та підготовщика трас.